06-04-11

Verslag wedstrijd tegen Balen

Na een zoveelste turbulente week kwam zaterdag Balen op bezoek. Balen de ploeg die net achter ons staat en waar we in de heenronde toch wel makkelijk wonnen. Boevendien waren de bezoekers maar met tien. Ook wij zitten door omstandigheden krap in het volk en kregen nog net elf namen op het wedstrijdblad. Ondanks het feit dat we speelden met een mannetje meer kregen we een barslechte eerste helft te zien. We konden ons nummeriek overwicht niet omzetten en kregen maar mondjesmaat vat op de wedstrijd. We knokten wel enkele degelijke kansen bij elkaar maar scoren dat zat er gedurende de eerste veertig minuten niet in. Er zat gewoon geen lijn in de ploeg en als de strijd om het middenveld naar slechte gewoonte weer eens niet kan winnen kan je moeilijk het laken naar je toe trekken.

Een heel ander Excelsior in de tweede helft. Fre nam eindelijk plaats centraal op het middenveld en eiste vanaf de eerste seconde een hoofdrol op. Plots heersten we over het middenveld en wisten de bezoekers niet meer waar eerst de gaten dichten. Simon zorgde al snel voor de 1-0 en niet lang daarna zette Frederick zich door en bood Michael de 2-0 op een presenteerblaadje aan. We hielden de bal nu in de ploeg. Gedaan met die hoge ballen richten bezoekend doel, voetballen godv...... . We waanden ons een seizoen terug als we de bal vlot van voet tot voet zagen gaan. Frederick zorgde nog voor het kwartier voor de 3-0. Daarna ging de voet iets meer van het gas maar we gaven op geen enkel ogenblik de wedstrijd nog uit handen. We scoorden nog de 4-0 en stellen zo onze plaats in de top tien definitief veilig.

EINDELIJK nog eens een wedstrijd om van te genieten (de tweede helft toch). Ik ga dit verslag afsluiten met de wijze woorden van een ex trainer : "Je kan van spelers en supporters ook wat leren", woorden van een echte Excelsior man.

23:04 Gepost door Rob in 2010 - 2011 Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.