11-03-11

Verslag wedstrijd tegen Houtvenne

De provinciale scholieren werden afgelopen weekend wegens slechte resultaten verbannen naar het C veld. Bovendien moesten we enkele pionen missen wegens skivakantie. Gelukkig voor ons nog meer ski averij bij tegenstander Houtvenne. Wij moesten een gewestelijke optrommelen "dank u Niels en proficiat met een degelijke wedstrijd" voor het elftal kompleet te krijgen maar onze tegenstander trad aan met maar liefst zes gewestelijke. Hiervan was in de beginfase weinig te merken. Op het zeer moeilijk bespeelbaar veld hadden we het in de openingsfase heel moeilijk en de eerste twee kansen waren voor de bezoekers. Langzamerhand werden we echter de evenknie van Houtvenne. We kregen nu op onze beurt een paar kansen maar ook wij waren niet succesvol. Net als bij de bezoekers gleed het steunbeen bij het afdrukken een paar keer ongelukkig weg op het glibberige veld. Ondanks de kansen die er waren was er slechts zelden goed voetbal te zien. Veel inzet en kampgeest maar aan beide kanten waren de slechte passen niet te tellen op twintig handen. We gingen dan ook rusten met een brilscore na een supper zwakke eerste helft.

De tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. De eerte kans voor de bezoekers maar als enkele minuten later een vrijetrap vanop de middenlijn wordt gedropt in de zestien van de bezoekers reageert Michael als eerste en schuift de bal in doel. 1-0. De bezoekers even van slag maar ze nemen daarna de wedstrijd in handen. Gedurende een twintigtal minuten komen we er maar moeilijk meer uit. Gelukkig voor ons loopt er altijd wat mis op het laatste moment bij Houtvenne of zit er een verdediger met de voet tussen in laatste instantie. Voor inzet en werklust krijgen de meeste Excelsior boys in deze fase een score van 10 op 10 maar voetballend is het net als in de eerste helft veel te zwak. De bezoekers vallen in het laatste kwartier gelukkig voor ons helemaal stil. Dit is voor een stuk de verdienste van onszelf want ondanks dat we niet kunnen wisselen blijven de gasten zich volledig geven. In de slotfase krijgen beide ploegen nog enkele kleine kansen maar de score veranderd niet meer.

We knopen na een 3 op 27 eindelijk nog eens aan met de overwinning. Niet met groots voetbal maar met inzet en kampgeest. Misschien was een gelijkspel de juitste weergave van het spel geweest maar eerlijk gezegd het zal me worst wezen.

PS : voor alle duidelijkheid. Dat verbannen naar de C plein, dat was een grapje. Het is gewoon een rolbeurt. Ik zeg het nog maar snel voor.............. de zekerheid.

01:53 Gepost door Rob in 2010 - 2011 Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.