02-02-11

Uitmatch bij SK Berlaar

Het was ondertussen van 28 November geleden maar zondag mochten we na twee maanden eindelijk nog eens de wei op voor een matchke voetbal. We trokken op deze koude zondagochtend naar Berlaar om op een keihard bevroren veld de rode lantaarn partij te geven. Op papier zou dit een makkie moeten zijn maar zoals altijd mag men het vel van de beer pas verkopen als hij geschoten is. Al snel bleek duidelijk dat het moeilijk voetballen was op het hard bevroren plein maar dat gold voor beide ploegen. De ploeg die probeerd het spel te maken is natuurlijk wat meer in het nadeel. We hadden de ganse eerste helft in handen maar ons overwicht leverde maar weinig kansen op. Simon miste net voor het kwartier een grote mogelijkheid en een doelpunt van Fre na een hoekschop werd wegens duwen afgekeurd. We waren vooral gevaarlijk op stilstaande fases. Jonas gooide zowel de hoekschoppen als de vrije trappen gevaarlijk voor doel en in de 25' kon Michael aan de tweede paal de 0-1 binnenkoppen. Ondanks het veld probeerde we van achteruit te blijven combineren maar grote kansen leverde dit niet op.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld in de aanvangsfase. We kregen nu enkele kansen om de wedstrijd te beslissen maar de afwerking stond vandaag niet op punt. Berlaar rook zijn kans en nam zachtjesaan de wedstrijd in handen. We vergaten nu te combineren en vervielen in een oude ziekte en trapte de bal nu wild naar voor. Dit leverde tegen de tot nu toe zwakste verdediging van de reeks wel enkele kansen op maar uitgespeeld kon je die niet noemen. Gelukkig voor ons hield de thuistrainer zijn uitstekende zwarte parel bijna de ganse tweede helft op de bank en was de thuisploeg vooraan tandenloos. Als we in de slotfase een supper grote kans er niet intrapte kregen we nog bijna het deksel op onze neus. Gelukkig kon Michael de gelijkmaker voorkomen.

We wonnen deze wedstrijd verdiend maar met niet al te veel glans. Het veld liet goed voetbal niet toe maar tegen de nummer laatst mag dit geen excuus zijn en een eindje verderop lieten de miniemen zien dat ook op dit soort velden degelijk combinatie voetbal kan en dat was zeker in de tweede helft ver te zoeken.

22:10 Gepost door Rob in 2010 - 2011 Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.